Társulatunkról

Céljaink

A Délibáb Társulattal fő célkitűzésem, hogy mind művészileg, mind pedagógiailag olyan egyedi és szakmailag igényes előadásokat vigyünk színre, mely kicsiket és nagyokat egyaránt szórakoztat. Előadásaink tárgyául főként népmeséket választunk, kiemelve a bennük rejlő útmutatást, értékközvetítést. A világ bármely tájáról származnak is a népmesék, az alapmotívumok mindig nagyon hasonlítanak egymáshoz. Erre több magyarázat is született, de hozzám a pszichoanalitikus irányzat álláspontja áll a legközelebb, mely szerint a népmesék azért hordoznak hasonló motívumokat, mert a lelki folyamatok, az ember belső szükségletei, amikből a mesék erednek, minden földrészen egyformák. Remélem, hogy ezeknek a csodálatos meséknek a feldolgozásával sikerül egy kis varázslatot csempésznünk a mindennapokba, melyből erőt és önbizalmat meríthet a néző. Lehetőséget adnak, hogy rohanó világunkban kicsit megálljuk, és az élet igazságaiba belefeledkezve néhány percre visszatérjünk önmagunkhoz.

Társulatunk független utazó színház, mely különböző művészeti területeken sokéves tapasztalattal rendelkező szabadúszó művészek kötetlen közössége.

Ahogy bennünket, úgy állandóan bővülő repertoárunkat is a sokszínűség jellemzi. Előadásink között megtalálhatók babaelőadások, nagyobbaknak szóló bábelőadások és bábos mesék, valamint felnőtteket és gyerekeket egyaránt szórakoztató vásári előadások.

Tárulat

Dömötörné Revuczky Nóra – társulatvezető, bábszínész (legördülő önéletrajz)

Budavári-Soós Kornélia – szervező, bábszínész

Goiteinné Dezséri Dóra – szervező, táncművész

Alkotótársak:

Sólyom Tamás – zenész

Matolcsy Gábor – bábszínész, gólyalábas

Partnereink

%d blogger ezt szereti: