Revuczky Nóra_2

A Budapest Bábszínház hároméves képzését követően szereztem meg bábszínész végzettségemet 2010-ben. 2012-ben az egri Eszterházy Károly Főiskolán diplomáztam Pedagógia és Mozgóképkultúra- és médiaismeret szakon. Szakdolgozatomat A bábszínház nevelő hatása óvodás és kisiskolás korban címmel írtam. Tanulmányaim során részt vettem egy kiegészítő, drámapedagógusi képzésen is. 2016-ban szereztem mesterdiplomát a Károli Gáspár Református Egyetem Színháztudomány szakán. Szakdolgozatomat itt is egy hozzám közel álló témából, A vásári bábjáték kortárs továbbélésé-ből írtam.

 

A bábszínház, a játék és a gyerekek szeretete mindig is fontos szerepet töltöttek be életemben. Profi utazó színházunk létrehozásával elsődleges célom, hogy a lehető legtöbb helyre eljuttathassuk meséinket, és a bennük rejlő varázslatot.

A színház mellett hamar megtalált a bábművészet egy másik érdekes és izgalmas ága: a filmekben való bábozás, mozgatói és animátori közreműködés. Számos hazai és külföldi produkcióban dolgoztam és dolgozom bábmozgatóként, illetve szakmai referensként „Puppeteers” formációnkkal.

%d blogger ezt szereti: