A három kiscica

- Babaelőadás tipegőknek Vlagyimir Szutyejev meséje nyomán -

1-4 éves korig
20 perc előadás és 20 perc játék

Játszák: Egri Borbála és Revuczky Nóra

„Három kiscica, egy fekete, egy szürke meg egy fehér, meglátott egy egeret, és – uccu neki! – utána futottak. A kisegér beugrott a lisztesládába. A kiscicák – hopplá! – utána. A kisegér elszaladt. A ládából pedig három fehér cica mászott ki. A három fehér kiscica meglátott az udvaron egy békát, és – uccu neki! – utána futottak. A béka beugrott egy ócska kályhacsőbe. A kiscicák – hopplá! – utána. A béka szépen tovaugrándozott, és a kályhacsőből előbukkant három fekete kiscica. A három fekete kiscica meglátott a tóban egy halacskát, és – uccu neki! – utána ugrottak. A halacska elúszott, és a tóból kimászott három csuromvizes kiscica. És a három vizes kiscica elindult hazafelé. Útközben szépen megszáradtak, és olyanok lettek, mint voltak: egy fekete, egy szürke és egy fehér kiscica.”

Horgolt bábokkal és csodás zeneszámokkal játszuk el Szutyejev egyik legismertebb meséjét, az izgalmas kalandokba keveredő három kiscica történetét.

Az előadást követő 20 percben apró nézőink megsimogathatják a bábokat, és ők maguk is bejárhatják a cicák kalandos útját. Az előadás során használt kellékek segítségével lisztesek, majd kormosak leszünk, közösen kergetjük az egeret és táncolunk a békával.